Therapieën

Integrale Lichaamstherapie

Dit is een natuurlijke geneeswijze waarbij het lichaam met behulp van verschillende massagevormen kans krijgt zichzelf te genezen. Door massage worden lichaam en geest in beweging gebracht  zodat de balans weer hersteld kan worden. Op lichamelijk gebied is een massagebehandeling erop gericht de doorbloeding te stimuleren, spierspanning te verminderen of juist te versterken en het zenuwstelsel weer in balans te brengen.

Op geestelijk gebied kan het masseren veranderingen teweeg brengen zoals het ervaren van meer rust en ruimte. Energie gaat weer stromen en blokkades worden opgeheven. Hierdoor kunnen spanning gerelateerde klachten zoals stress, hoofdpijn, rugpijn, pijnlijke spieren en gewrichten verminderen.

Shiatsu

Shiatsu is een eeuwenoude volksgeneeswijze uit China en Japan en heeft werking op lichaam en geest.  Bij een Shiatsu behandeling wordt er gebruik gemaakt van fysieke druk, strekkingen en manipulatie van de meridianen (energiebanen) en lichaamsdelen waarbij duimen, vingers, handpalmen,  ellebogen,  en soms hulpmiddelen worden gebruikt. Dit kan een vederlichte aanraking zijn maar soms ook een wat krachtigere techniek.
Een Shiatsu behandeling geeft ruimte en diepe ontspanning in het lichaam waardoor de weerstand wordt verhoogd en men zich fysiek, emotioneel en mentaal beter voelt. Het doel van Shiatsu therapie is om de geblokkeerde energie in beweging te brengen en hiermee een verstoring (de klacht) te verhelpen.
Het zelf genezend vermogen van het lichaam staat centraal evenals de wisselwerking tussen de mens en zijn omgeving.

Energetische therapie

Klachten op fysiek, emotioneel, mentaal of energetisch niveau staan nauw in verbinding met elkaar. Als er op het ene niveau een verandering plaatsvindt, dan verandert het andere niveau ook. Om op een of meer niveau’s genezing, heling en ontspanning te bewerkstelligen gebruik je het energetische systeem als ingang.

Ons energetisch systeem bestaat uit energiepunten, chakra’s, energiebanen en reflexzones. Onze energie zit in ons fysieke lichaam, maar ook daarbuiten in onze aura. Energie is misschien wel het gene dat onze fysieke, mentale en emotionele niveau’s verbindt. Je kunt je voorstellen als je een lichamelijke blessure hebt, dat dit op energetisch niveau ook een verstoring geeft. Soms geeft een emotionele disbalans een lichamelijke reactie. Zo lopen de verschillende niveau’s door elkaar en zijn ze verbonden. Door op energetisch vlak de disbalans op te sporen en er iets aan te veranderen, kan er op andere vlakken weer ruimte komen. En in die ruimte kan een blessure genezen, kan een positieve gedachte ontstaan, kunnen patronen worden aangepakt en kan de emotie verwerkt worden.