Behandelstechnieken

Klassieke lichaamsmassage

Deze vorm richt zich voornamelijk op spieren, gewrichten en het onderhuids bindweefsel. Door strijken, kneden en drukken wordt er invloed uitgeoefend op de spieren. Daardoor ontstaat een verbetering van de bloedsomloop, lymfestroom en stofwisseling van het lichaam. Deze massage wordt vooral gebruikt bij spierklachten of als men klachten heeft bij het bewegen.

Voetreflexzone

Voetreflexologie harmoniseert de homeostase (het in evenwicht zijn van alle functies in het lichaam en het vermogen van het lichaam dit evenwicht te behouden, ondanks omgevingsinvloeden) van de mens. Met speciale technieken worden bepaalde gebieden van de voet bewerkt. Deze gebieden corresponderen met organen, gewrichten en klieren in het lichaam. Voetreflexologie bevordert de ontspanning van het gehele organisme van de mens. Naast ontspanning wordt voetreflexologie ook ingezet om direct pijnlijke en verstoorde zones therapeutisch te behandelen.


Thaise lymfemassage

Als je geboren wordt kan je het lichaam vergelijken met een zuiver bergriviertje, echter vanaf het 5e levensjaar bouwen we afvalstoffen op en raakt het riviertje vervuild. Door middel van een Thaise lymfemassage stimuleren we de lymfe om optimaal afvalstoffen/gifstoffen af te voeren en de rivier weer te zuiveren. Klachten en pijn verdwijnen dan. Denk aan chronische vermoeidheid, infecties, hoofdpijn, cellulitis en pijnlijke en vermoeide benen. Verwar dit niet met lymfe drainage, dit wordt namelijk ingezet bij een niet gezond lichaam waar vaak sprake is van lymfeoedeem en wordt uitgeoefend door o.a. fysiotherapeuten. Een geheel andere behandeling dus. Door de lymfemassage voel je je weer evenwichtig, fris en levendig.

De Sabaaydi-massage

Er wordt met warme Thaise kruidenbuidels gemasseerd. Deze Thaise kruidenmix bevat; Borneol & Camphor, Tamarinde, Citroengras, Kaffir limoen, Tumeric, Gember, Accacia, Pandanblad en Patchoulli. Deze kruiden hebben een reinigend, verwarmend en kalmerend effect. Daarop volgt een ontspannende oliemassage. Deze massage brengt verlichting bij spierpijn, allerlei vormen van reuma, jicht en spierdystrofie. Daarnaast bevordert deze massage het afvoeren van afvalstoffen bv  bij verzuring van het lichaam of  bij afvallen. Deze massage kan ook worden ingezet om het vasthouden van vocht (oedeemvorming) te voorkomen.

Holistic pulsing

Bij Holistic Pulsing wordt het lichaam in een ritmische, wiegende beweging gebracht. Door je over te geven aan de beweging wordt je uitgenodigd te voelen waar ontspanning is en waar niet. Je kunt gaan ervaren waar de energie stroomt en waar dit niet zo voelt.

Ontspanningsoefeningen

Door een variëteit aan oefeningen (ademhalings-, bewustwordings-, aandachts- en yoga-oefeningen) ontdek je patronen in jezelf. Het onderkennen hiervan opent nieuwe mogelijkheden.

In deze therapie voel je de verschillen tussen spanning en ontspanning, je leert spanning te voelen en te traceren. Door een juiste ademhaling en bepaalde oefeningen leer je deze spanning te verminderen. Je leert hoe je lichamelijke spanning en belemmerende gedachten en gevoelens los kunt laten.
Bevrijding van geblokkeerde energiestromen is het gevolg. Je voelt je meer in harmonie.

Chakra’s

Chakra’s zijn energiepunten. Deze punten verbinden ons fysieke lichaam met onze energetische lichamen (aura). De chakra’s corresponderen met lichaamsgebieden, organen en emoties en mentale overtuigingen. Ook staan de chakra’s met elkaar in verbinding. Als er zich blokkades bevinden in een chakra, dan voelen we dit direct. Tijdens een consult worden blokkades zichtbaar en kunnen worden losgelaten. De chakra’s stralen door in onze aura. En onze aura bestaat uit een aantal lagen. De meest stoffelijke laag is het fysieke lichaam. Al deze lagen bevatten informatie en werken met elkaar samen. Ook hierin kan een disbalans ontstaan.